2023.05.26. | Út a Magyarpolányi Passióig

Időpont: 2023.05.26. (péntek), 17:30-kor gyülekezés Bakonygyepesen a templom kertjében lévő kálváriánál, majd 18 órakor indulás gyalogosan Magyarpolányba. A passió 21 órakor kezdődik.
Helyszínek: Bakonygyepes – Magyarpolány (SZABADTÉRI!)

A pünkösdi hétvége kiváló lehetőséget nyújtott arra, hogy a VIA CALVARIA-n zarándoklók, kikapcsolódni vágyók a Magyarpolányban hagyományosan megrendezésre kerülő Passiójátékra érkezzenek meg. A 4 km-es gyalogos zarándoklat során a csoport a bakonygyepesi faluközpontban álló Kálváriától együtt indult Magyarpolányba, a passiójáték helyszínére, ahol az Europa Nostra-díjas település 1200 főnyi lakosa közül mintegy 150-en vettek részt a pünkösdi napokban a 30. évad előadásain. 2023-ban először nem a szenvedés, hanem az újjászületés állt a történet középpontjában – János evangéliuma szerint.
A szenvedéstörténet helyébe lépő üdvösségtörténetben, melynek címe Via Lucis, azaz A fény útja, Jézus kereszthalála példát mutatott arról, hogy miként kell bejárnunk azt az utat, amelyet ő maga is bejárt, amíg a fény kiáradásáig eljutott.

Fotók az eseményről